A kávé, mint fájdalomcsillapító

A Boston Children's Hospital kutatói megállapították, hogy a rendszeres kávéfogyasztás hatásos lehet a krónikus fájdalom kezelésében, a fáradtságérzet ugyanis jelentősen csökkenti a fájdalomtűrő küszöbünket.

A kávé ezen hatását a koffein miatt megemelkedett dopaminszintnek tulajdonítják. Az International Life Science kutatói 740 olyan tanulmányt elemeztek az elmúlt 15 évből, ami kifejezetten a koffein emberre gyakorolt hatásait vizsgálta. Az összegzés után arra jutottak, hogy a napi 400 mg koffein még nem hozható össze a szív- és érrendszeri problémákkal, sőt, még a viselkedési zavarokkal sem. (Ez kb. 4 csésze kávé).

Koffeintartalom:

  • egy átlagos csésze kávé: 95 mg
  • egy átlagos eszpresszó: 64 mg
  • egy kiskanálnyi instant kávé: 31 mg