A kávéfőző készülékek vízkőtelenítése
Gyakori probléma a vízkő a kávéfőzőknél is. A kávéfőzéshez használt víz keménysége miatt a készülékekben vízkő jelentkezhet. Emiatt ajánlott használni vízszűrős kancsót!
De aki nem akar vásárolni külön vízszűrős kancsót annak ajánlatos rendszeresen a készülékből a vízkövet eltávolítani.
− Igen kemény víz esetén (20°dH felett) havonta.
− Közepesen kemény víz esetén (10-20°dH) 2 havonta.
− Lágy víz esetén (10°dH alatt) 3 havonta.
Ennek módjai:
A víztartályba tegyünk 3-4 adahnak megfelelő menyiségű vízet, amihez előzőleg citromsavat, vagy háztartási ecetet kevertünk. Kávé nélkül ezt a keveréket hagyjuk egyszer-kétszer átfolyni a gépen. Ezt követően tiszta vízzel kétszer ismételjük meg a műveletet. (A záró csavart és szűrőt folyóvízzel is tisztítsuk ezek után át!)
És itt egy videó is a kávéfőzők vízkőtelenítéséről: