Az oldalon technikai okok miatt a rendelési lehetőség szünetel, kérjük látogasson vissza később!

Jobb kávé kotyogós kávéfőzővel

Sokan nehezen tudják elképzelni azt, hogy kotyogós kávéfőzővel is lehet jó kávét főzni. Pedig lehet, csak néhány dologra kell odafigyelni (ezek igazak lehetnek a presszókávéfőzőkkel főzött kévékra is).

  1. A kávé italunk jelentős része víz, így nem mindegy miylen vizet használunk. Ha klóros a víz az elronthatja az eredményt. A legjobb lehet ha minél kevesebb ásványi anyagot tartalmazó vizet használunk.

2.  Figyeljünk arra, hogy milyen pörkölésű kávét választunk, és arra is, hogy mikor pörkölték a kávét. Kb. 3 hónapig örzi meg a kávé az aromáját. És még egy tanács, minél sötétebb a pörkölés annál rosszabb lehet a kávé, mert tovább kell pörkölni. Ez adja a keserű ízt is.

3. A kávét nem kell letömködni, elég enyhén púposra pakolni.Mert ekkor  a víz könynebben átmegy

4. Ha már forrásban lévő vízet töltünk a tartályba, akkor hamarabb megfő a kávé, gyorsabban lezajlik a folyamat, így kisebb az esélye, hogy leégjen, vagyis keserű legyen a kávé.

5. Ha már a 3/4-e lefolyt a folyadéknak, akkor nyugodtan levehetjük a lángról, mert a főzés már így is befejeződik.

6. A koffeintartalom a kávétól függ, az arabica kávékban alacsonyabb a koffeintartalom.

 

A koffeinnel a kávé növény a kártevőitől védekezik. Ahol több a kártevő, ott több koffeint termel a növény!

És különleges kávékat is készíthetsz, nézd meg a tejhabosítás oldalunkat és kávéreceptjeinket.